aanvragen van een ETA

Hulp bij het aanvragen van een ETA

Hoewel het natuurlijk veel leuker is om je bezig te houden met alle geweldige excursies die je gaat maken tijdens je vakantie in Canada, zijn er ook een aantal belangrijke praktische zaken die geregeld moeten worden. Zo is het voor reizigers uit Nederland noodzakelijk dat zij een ETA-bewijs hebben wanneer zij naar Canada af willen reizen met het vliegtuig. Een ETA reistoestemming zorgt ervoor dat je als inwoner van Nederland zonder visum Canada binnen kunt komen. ETA betekent ook wel Electronic Travel Authorisation. Deze reistoestemming kun je aanvragen via de website van de overheid van Canada. Omdat dit door sommige mensen als een complex proces wordt ervaren, leggen we je graag stap voor stap uit hoe je een ETA online aanvraagt.

 

Een stap voor stap uitleg voor het aanvragen van een ETA

In een aantal eenvoudige stappen kun je een ETA aanvragen voor je reis naar Canada. Allereerst surf je naar www.cic.gc.ca. Dit is de website van de overheid van Canada en is dus een betrouwbare bron voor het aanvragen van je ETA. Bovenaan de menubalk vind je het kopje ‘immigration’. Wanneer je hier met je muis op gaat staan vouwt er een nieuw menu uit en kun je klikken op het kopje ‘visit’. Je wordt dan gelijk doorverwezen naar de juiste pagina over de Electronic Travel Authorisation. Hier zie je welke landen een ETA kunnen aanvragen en kun je klikken op ‘apply online for an ETA’. Onder aan de pagina vind je vervolgens de knop ‘apply for an ETA’ waarna je wordt doorgestuurd naar het online formulier. Belangrijk is het om vanaf dit moment je paspoort bij de hand te hebben. Vervolgens vragen ze je verschillende persoonlijke gegevens in te vullen. Daarnaast checken ze of je paspoort nog lang genoeg geldig is en wat het budget is voor je reis. Ook wordt geïnformeerd naar je gezondheid en verleden.

kosten van een eta

Wat zijn de kosten van een ETA?

Wanneer je alles ingevuld hebt moet er zeven dollar worden betaald om de aanvraag te voltooien. Vervolgens word je aanvraag doorgestuurd naar de Canadese overheid zodat zij deze kunnen goed- of afkeuren. Meestal krijgen je binnen 72 uur uitsluitsel over je aanvraag. Mocht je verzoek worden afgewezen dan wordt de reden daarvoor duidelijk gemaakt. Een fout in de persoonlijke gegevens die je hebt doorgegeven kan al een reden zijn om je aanvraag af te keuren. Zorg dus dat je met zorg het online formulier invult.

About the Author