wat is een eta

Een ETA-formulier invullen: hoe werkt het?

Voor de meeste landen buiten Europa heb je een visum nodig wanneer je dit land wilt gaan bezoeken. Op deze manier willen zulke landen namelijk bij kunnen houden wie er het land in komt en hoe lang deze personen er van plan zijn te blijven. Het is dus een controlemiddel van het land om de veiligheid te kunnen waarborgen. Ook wanneer je naar Canada toe wilt voor bijvoorbeeld een vakantie moet je een speciaal reisdocument aanvragen. In dit geval gaat het echter niet om een visum maar om een ETA. Het is belangrijk dat je dit ruim voor je vertrek aanvraagt zodat je zeker weet dat je geen problemen ondervindt op het vliegveld. We leggen je graag uit wat een ETA nu precies en hoe je deze reistoestemming aanvraagt.

 

Wat is een ETA?

Je vraagt je misschien af wat ETA nu eigenlijk betekent. ETA staat voor Electronic Travel Authorisation wat betekent dat dit reisdocument online aangevraagd dient te worden. Daarnaast geeft een ETA aan dat je uit een van de landen komt waarmee Canada de afspraak heeft dat de inwoners zonder visum door Canada kunnen reizen. Dit speciale visum geldt enkel wanneer je Canada per vliegtuig binnenkomt. Belangrijk is het dus dat je op tijd een ETA aanvraagt wanneer je van plan bent om een bezoek te brengen aan Canada. Anders kan het problemen opleveren op het vliegveld. Gelukkig is het vrij eenvoudig om een ETA aan te vragen voor Canada en kost het niet veel van je tijd en van je geld.

 

Hoe vraag je een ETA aan?

Een ETA vraag je eenvoudig aan via de website van de overheid van Canada. Hiervoor is het noodzakelijk om wat persoonlijke gegevens van jezelf door te geven. Zaken als bijvoorbeeld de verloopdatum van je paspoort, hoe het zit met je gezondheid, wat het budget is voor je reis en wat de reden is van je bezoek worden gevraagd. Het kost zeven dollar om een ETA aan te vragen en meestal krijg je binnen 72 uur uitsluitsel over je aanvraag. In de meeste gevallen wordt deze gelijk goedgekeurd en kun je je voor gaan bereiden op je reis naar Canada.

eta formulier

About the Author