De kosten voor het versturen van een pakketje naar Canada

Heb je familie of vrienden in Canada wonen en vind je het leuk om zo nu en dan een pakketje naar hen op te sturen? Of heb je misschien een eigen bedrijf en zou je graag zaken doen met bedrijven uit Canada waarvoor het noodzakelijk is dat je dingen naar elkaar op kunt sturen? Dan wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je niet te veel betaalt voor het versturen van post. Voor het versturen van een pakket naar Canada kunnen de verzendkosten namelijk nogal snel oplopen. Om je dit leed te besparen geven we je graag wat tips over het versturen van post naar Canada en hoe je dit zo goedkoop mogelijk kunt doen.

 

Post versturen naar Canada

Het is nogal een afstand dat een pakket moet afleggen wanneer deze naar Canada wordt verstuurd. Er zijn verschillende postbedrijven die er met liefde en plezier voor zorgen dat jouw pakketje veilig en wel op plaats van bestemming aankomt. Voordat je je pakket gaat versturen is het daarom ook aan te raden om verschillende postbedrijven met elkaar te vergelijken. Wanneer je spullen opstuurt naar het buitenland bestaat er een kans dat je invoerrechten moet betalen over dit product. Dit geldt echter alleen voor producten die meer dan 60 Canadese Dollar waard zijn. Wanneer je onder dit bedrag blijft zitten dan is er niets aan de hand. Wanneer je pakket meer waard is dan bestaat er een kans dat je invoerrechten moet betalen. Raadzaam is het om duidelijk aan te geven op het pakket wat de reden van het versturen van het pakket is, bijvoorbeeld dat het een gift is voor een ander persoon.Post versturen naar Canada

 

De tarieven van de internationale post

De tarieven voor internationale post verschillen per postbedrijf en zijn afhankelijk van de afmetingen en de zwaarte van het postpakket. Met PostNL kun je eenvoudig een pakket naar het buitenland versturen. Maar ook FedEx, CheapCargo, DHL Parcel en Aramex bieden je de mogelijkheid iets te versturen naar Canada. De kosten van het versturen van een pakket tot 2 kilogram kost gemiddeld 20 euro, tot 5 kilogram 35 euro, tot 10 kilogram 60 euro en tot 20 kilogram 110 euro. Wil je er een track en trace code aan toevoegen, het pakket verzekeren of een aangetekend pakket versturen dan moet je meer betalen voor de verzending van het pakket.

About the Author